Začátek sezóny je zde, muži jedou do Pardubic!

Nový ročník je za dveřmi! Již v tento pátek vstoupí výběr Luďka Beneše do nové sezóny, ve které bude chtít minimálně obhajovat třetí místo z uplynulého ročníku Tipsport Superligy. Na úvod se jeho tým střetne s Pardubicemi, kam Tatran v pátek zamíří.

Již tento pátek, 1. září, začíná nový ročník Tipsport Superligy! A v soutěži nebudou ani letos chybět střešovičtí muži. Ti hned v prvním kole nového ročníku změří své síly s tradičním soupeřem - Sokolem Pardubice. S ním Střešovičtí zahajovali sezónu i loni a nakonec z toho byla výhra pro tým Luďka Beneše po výsledku 7:6. V odvetném utkání navíc brala tři body družina Martina Zozuláka, když zvítězila 6:4. A právě Zozulák, hnací motor týmu, je zranění a do utkání nenastoupí. "Zuzu je jeden z nejlepších hráčů v Superlize a díky jeho absenci to budeme mít trošku jednodušší," je si vědom Adam Štegl, letní posila Tatranu.

Bohužel ale i on se potýká se zraněním a prozatím není úplně jisté, kdy se vrátí zpět. Příští týden jej čeká vyšetření, po kterém se rozhodne o datu operace. Po ní by pak návrat zkušeného hráče měl trvat přibližně měsíc a půl. "Určitě se musíme soustředit na vlastní hru a ne na to, co hrají oni. Když se budeme soustředit na sebe a na to, co nás trenéři teď v přípravě naučili. Pak je určitě porazíme," říká navrátilec. Výhodou Tatranu by mohla být i skutečnost, že kromě Czech Openu se objevil i na Champy Cupu, kde se Pražané střetli s týmy ze Švédska a Švýcarska.

To si ale nemyslí Zozulák, podle kterého jsou rozehrané všechny týmy Superligy. "Myslím, že by měl být rozehraný každý tým z ligy. Samozřejmě každý měl ale trošku jinou přípravu a těžký zápas to určitě bude. Tatran je favoritem zápasu, nicméně budeme bojovat a nedáme mu nic zadarmo." A jak vzápětí dodává, důležité bude pro Sokol udržet koncentraci. "Klíčové bude udržet naši koncentraci. Tím, že to bude první utkání, tak kluci můžou být trochu zbláznění, bude navíc plná hala, takže musíme udržet koncentraci po celých šedesát minut."

Tatran do nového ročníku Superligy vstoupí v pátek 1. září od 18. hodin v Pardubicích.