2. VÁNOČNÍ DERBY LEGEND

Opět jako předkrm Superligy, tentokrát ale na Podvinném mlýně, bude v neděli od 15h servírováno 2. Vánoční derby mezi legendami Sparty a Tatranu, které navazuje na rivalitu obou soupeřů z let 1998–2002. Letos se pořádání ujímá Sparta a bude to opět velké. Soupisky obou týmů slibují účast opravdových legend českého florbalu!

Vánoční derby chce navázat především na dvě slavné série ve kterých se střetl Tatran se Spartou. Ta první se odehrála v roce 1999, kdy se oba týmy střetly už ve čtvrtfinále. Sparta postupovala do play-off až ze 7. pozice, která jí za soupeře určila úřadujícího mistra Tatran Střešovice. Kdo viděl tuto čtvrtfinálovou sérii, mohl vidět nejlepší florbal té doby. Rozhodnutí série padlo až ve třetím, rozhodujícím zápase, a to až v prodloužení. V něm sparťané dlouho vedli 3:2. Až v padesáté deváté minutě zachránil Tatran od vyřazení Chloupek, který tečoval Hanzlíkovu střelu. Obrat Tatran dokonal v prodloužení, kdy o postupu rozhodl neuvěřitelným víkem mladý Filip Jevič, který se v dnešní době pravidelně už několik let na Tatran vrací na začátku prosince maskovaný jako pan Mikuláš ;-)

Druhá památná série Tatran-Sparta se odehrála v roce 2001, a to ve finále play-off! Před touto sezónou doplnila Sparta tým o několik zvučných a zkušených jmen a na výsledcích to bylo vidět. Základní část ovládla a ve finálové sérii s Tatranem se potkaly dva vyrovnané týmy s mnoha reprezentanty na obou stranách. Tatran tuto sérii ovládl nakonec 3:0 na zápasy, průběh byl ale nesmírně vyrovnaný.

Vloni historicky první vánoční derby ovládla Sparta 4:3, Tatran má tak letos co vracet! Loňské derby jasně ukázalo, že legendy neztratili téměř nic ze svého dřívějšího umu a stojí za to je opět vidět v akci! Odveta je naplánována na tuto neděli 18. prosince, a to od 15:00 ve sparťanské aréně na Podvinném mlýně.

Z pozice rozhodčích toto utkání opět odřídí nejlepší legendární česká rozhodcovská dvojice Černý - Janoušek. Hrací čas je stanoven na 3 x 15 minut. Také pro letošní ročník si organizátoři nachystali bohatý přestávkový program, ve kterém hráči obou týmů změří síly v dovednostních soutěžích..

Sestavy obou týmů: Sparta: 1 Jiří Dolanský (G), 9 Petr Klauda, 12 Jakub Mudra, 17 Marek Dvořák, 20 Martin Kratochvíl, 25 Michal Janoušek, 7 Lukáš Procházka, 8 Jiří Balej, 10 Radek Križko, 11 Ondřej Kozák, 13 Filip Kejla, 15 Václav Culka, 16 Jiří Šletr, 21 Roman Kratochvíl, 33 Karel Klatt, 66 Rudolf Javořík

Tatran: 1 Roman Slavík (G), 22 Jan Trejbal (G), 2 Miroslav Hanzlík, 3 Jiří Jandáček, 4 Petr Ďarmek, 12 Patrik Kopřiva, 15 Zdeněk Freund, 7 Juraj Šádek, 9 Martin Zelenka, 10 Tomáš Chloupek, 13 Vladimír Fuchs, 18 David Růna, 20 Radim Cepek, 22 David Zlatník, 23 František Dražina, 27 Milan Fridrich


Derby 2015