Ženy B nestačily na Slavii, ale uspěly s Děkankou.

Druhý a poslední domácí turnaj této sezóny odehrály ženy B v sobotu 3.2. ve Stodole. Los jim přisoudil poprvé Slavii, jejíž dres oblékají i bývalé zkušené extraligové hráčky, a Děkanku, kterou dokázaly v prvním utkání porazit. Slavie svou zkušenost přetavila v jasné vítězství. Souboj s Děkankou rozhodla až poslední minuta a radovat se mohla tatranská rezerva.

Tatran Střešovice B – FBC Slavia Praha      1:6 (0:1,0:4,1:1)

Od prvního střídání zápasu bylo jasné, že tempo utkání bude určovat velezkušené duo Slavie Jarolímová, Primusová. Jedna nebo druhá byla u každého gólu „sešívaných“. Ten první přišel v páté minutě a jen díky Humlové v brance Tatranu byl v první třetině jediný. Hráčky Tatranu občas zahrozily, ale ke vstřelení branky měly daleko. Prostřední část byla v jejich provedení naprostou katastrofou. Útočnice Tatranu nebyly schopné zpracovat jedinou nahrávku a defenzíva tak doslova hořela. Humlová v brance skákala z jedné strany brankoviště na druhou, několik šancí pochytala, ale i tak si čtyři míčky našly cestu za její záda. Poslední přesná trefa Slavie padla hned v úvodní minutě části poslední. Následně se hra vyrovnala, z části polevením Slavie, z části díky tomu, že hra Tatranu se konečně zvedla. To přineslo i jedinou trefu domácích, která přišla v oslabení necelé dvě minuty před koncem. Hráčky Slavie naprosto vypustily rozebrání hráček při rozehrání Střešovic z obranného rohu. Zikmundová poslala do samostatného úniku Šmolcnopovou, což zaskočilo i brankářku Slavie, která si ani nestihla kleknout a už lovila míček ze sítě. Nepovedený zápas Tatranu pak v poslední minutě uzavřela sekera jedné ze slávistických obránkyň, která přeťala hůl Cábové na dva kusy.

Branka a asistence: 35. Šmolcnopová (Zikmundová)

Vyloučení: 1:2, 35. Lexová 2min (sekání)

Bez využití

V oslabení 1:0

 

1.HFK Děkanka SK Praha 4 – Tatran Střešovice     2:3 (1:1,1:1,0:1)

Toto utkání přineslo mnohem vyrovnanější boj, ve kterém se oba týmy střídaly v určování tempa. Hned v prvním střídání se povedlo Kruberové s Nižňaskou vyvinout tlak na rozehrávající obránkyni soupeře. Ta přihrála na hranu velkého brankoviště, kde byla osamocená Cábová. Té střela sice sjela z florbalky, ale tak příhodně, že si našla levý spodní kout v brance jinak obrovské brankářky Děkanky. Vyrovnání přišlo za minutu a půl, kdy za Humlovou propadla střela ze střední vzdálenosti.  Více branek už tato hrací část nepřinesla. I v té druhé mohli diváci vidět dvě přesné trefy a opět po jedné na každé straně. Do vedení šla přesilovkovým gólem Děkanka už ve druhé minutě. Vyrovnání přišlo z hole Šmolcnopové chvilku po polovině utkání. Její střela doprostřed branky takřka od poloviny hřiště nachytala brankářku soupeře nepřipravenou a propadla mezi jejíma nohama až do sítě. V závěrečné třetině a to hlavně k jejímu konci se začala projevovat početní výhoda Tatranu, který k zápasu nastoupil ve větším počtu hráček, což bohužel ještě umocnila zranění některých soupeřek. Před tím však Humlová několikrát podržela své spoluhráčky v poli a Tatran přežil i poslední oslabení zápasu. Po jeho skončení si vzal trenér Střešovic time out a na posledních 80 vteřin poslal speciální lajnu, která svůj part zahrála skvěle a 12 sekund před koncem si našla prostor Zikmundová. Její střela konečně nenabrala směr a výšku na házenkářské branky ba naopak. Zapadla do dolní poloviny branky vedle bezmocné gólmanky Děkanky, což znamenalo výhru pro Tatran.

Branky a asistence: 1. Cábová, 20. Šmolcnopová (Kruberová) a 36. Zikmundová (Svobodová)

Vyloučení: 2:3, 10. Lexová 2min (sekání), 13. Krejčová 2min (hrubost) a 33. Perková 2min (hra rukou)

Využití: 1:0

Sestava: Humlová – Zikmundová, Svobodová, Krejčová, Houžvičková, Staňková, Cábová, Šmolcnopová, Kruberová, Nižňanská, Řeháčková, Perková, Lexová a Jančíková