Junioři C klopýtli s posledním, pak si vyšlápli na prvního.

Poslední lednovou neděli se kolotoč 3.ligy juniorů opět roztočil tentokrát ve sportovní hale v Kobylisích. Juniorské „Céčko“ Tatranu opět potvrdilo, že poradit si s autobusem soupeře zaparkovaným v obraném brankovišti jim nevyhovuje. Naopak hra na rychlé protiútoky do otevřené obrany to je voda na jejich mlýn. I proto se zrodila překvapivá remíza s posledním a naopak ne méně překvapivá výhra nad prvním.

OpenCamps Tatran Střešovice C – FBC JELENI UNHOŠŤ     2:2 (0:0,1:2,1:0)

Držení míčku 80 ku 20. Počet šancí jasně ve prospěch Tatranu, přesto to na výhru nestačilo. Nutno podotknout, že „Jeleni“ zvládli svůj taktický part na jedničku a vše dokonal jejich brankář Jaroslav Buben, který předvedl výkon hodný bývalého gólmana výběrů středočeského kraje. V první třetině s naprostým klidem vychytal všechny šance střešovických. Kapituloval až v prvním střídání prostřední části, kdy se jeho spoluhráči asi hlavami zapomněli ještě na střídačce a tak zůstal Kareis úplně volný mezi kruhy pro Vrtiškovu přihrávku. Jenže místo otevření střeleckých stavidel nastal pro Střešovice šok. Unhošť potvrdila, že hrát na brejky opravdu umí a pokud nenastoupí jen s pěti hráči jako obvykle, může být velmi nebezpečná a v polovině zápasu se dostala do vedení 2:1. Šance Tatranu končily stále stejně nepřesnou střelou, nebo na pozorném brankáři včetně sólového úniku Kafky, do kterého ho vyslal Linhart skvělým výhozem ihned po skončení jeho trestu za sekání. Tlak v poslední třetině utlumilo vyloučení Lánského za vysokou hokejku. Pár vteřin po konci oslabení ale našel přihrávkou přes celou šířku hřiště Stach Kafku. Jeho projektil z první pak konečně zapadl do pravého horního rohu branky „Jelenů“. Další branka už nepadla. Nepomohlo k ní ani vyloučení soupeře na 5minut za hrubost v 9.minutě.

Branky a asistence: 13. Kareis (Vrtiška) a 30. Kafka (Stach)

Vyloučení: 2:1 + Unhošť 5min, 21. Kafka 2min (sekání) a 28. Lánský 2min (vysoká hůl)

Bez využití

 

BLACK ANGELS B - OpenCamps Tatran Střešovice C     3:4 (1:1,2:0,0:3)

Zápas, ve kterém měl jednoznačně více práce brankář Tatranu Jan Linhart. Nutno podotknout, že svůj tým několikrát opravdu podržel a pomohl i do útočné fáze. Black Angels od začátku svírali defenzívu Tatranu a hrozili hlavně zpětnými přihrávkami z rohů nebo zpoza branky do kapes nad beky. Což vedlo i k první brance v síti Střešovic. Jen díky Linhartovi se šlo „do kabin“ za smírného stavu. Nejen že chytil další tutovky z holí soupeře, ale dalším parádním výhozem vyslal do sóla Kareise a ten se nemýlil. V druhé třetině už přetížená obrana nestíhala soupeřovi útočníky hrající na tři formace a ti se v první a poslední minutě této části prosadili. Tatran však zbraně nesložil. Křídla dokázala splnit taktiku a v poslední části perfektně podpořila obranu stažením se do výše zmíněné kapsy a tím nebezpečnost „Černých andělů“ výrazně klesla. Někteří hráči pak nechali na hřišti opravdu vše. Například Pulkrab, vracející se po půl roce po zranění kolena, odvedl velký kus černé práce. Ta se začala zúročovat v polovině třetího dějství. Kafka rozehrál volný úder na Kareise, který si chytře odskočil od svého strážce a Tatran byl na dostřel. Minutu na to zaúřadovala stejná dvojice. Kareis vypresoval míček za brankou právě pro Kafku. Ten se ještě nohama za brankou otočil okolo přední tyčky „Blacků“ a bylo srovnáno. A to nebylo vše, za dvě minuty si střešovičtí dali opáčko již dříve úspěšné standartky. Kareis se znovu trhl svému hráči a prostřeli brankáře na zadní tyč. Jen Kafku u rozehrání nahradil Vrtiška. Zbytek utkání Tatran už odbránil za velké podpory Linharta.

Branky a asistence: 9., 30. a 33. Kareis (Linhart, Kafka, Vrtiška) a 31. Kafka (Kareis)

Vyloučení: 0:1, 15. Stach 2min (sekání)

Bez využití

Sestava: Linhart – Stach, Lánský, Vrtiška, Kareis, Kafka, Pulkrab, Tichý, Láža, Bareš a Štěpánek