Marek Beneš a Ondřej Němeček přestupují do Pixba!

V pátek jsme ohlásili spolupráci s Pixbo Wallenstam a dnes tu pro vás máme další pecku! Dva tatranští hráči přestupují na několik týdnů do týmu švédského giganta! Podrobnosti uvnitř článku.

MAREK BENEŠ A ONDRA NĚMEČEK PŘESTUPUJÍ DO PIXBA! 

Mezinárodní přestup s platností od 20. listopadu posílá oba hráče na několik týdnů do Švédska. V pátek 15. prosince se vrátí zpět, aby byli připraveni pomoci Tatranu do bojů před play-off. Ve Švédsku tedy stráví něco málo přes 3 florbalové týdny! 

Premiérový přesun začínající spolupráce s Pixbo Wallenstam okomentoval sportovní ředitel klubu Jiří Jakoubek: "Máme síť partnerských týmů v ČR, která produkuje hráče pro naše týmy. Snažíme se vhodně doplňovat naše elitní týmy hráči, kteří mají předpoklady stát se v budoucnu úspěšnými a svojí úrovní už nemají v původních týmech šanci k růstu. To samé nyní děláme i my. Vnímáme, že Beny a Ondra potřebují v jejich kariéře další impulz a pokud se jim zadaří, budou moci po sezóně odejít do Pixba na delší dobu." Jirka také ohodnotil současný trend v tuzemském vnímání rozvoje hráčů: "Některé kluby i trenéři nás odsuzují, protože si stahujeme jejich TOP hráče, ale co těmto hráčům nabízí? My vnímáme, že pokud se hráč dostane přes úroveň oddílu, ve kterém je, měl by se posunout dále. V budoucnu to pak mateřskému oddílu může vrátit ať už jako hráč nebo jako trenér. Bohužel tohle není českým týmům úplně vlastní a hodně hráčů tak brzdí v jejich rozvoji. V Tatranu věříme, že tímto způsobem můžeme dlouhodobě bojovat o mety nejvyšší a zároveň pravidelně zásobovat české reprezentační týmy."

Jirku Jakoubka doplnil svými názory i hlavní trenér Luděk Beneš: “V Tatranu si uvědomujeme, že kvalita naší nejvyšší soutěže nemůže poskytnout prostor pro maximální rozvoj takto špičkových hráčů.  Jsem přesvědčený, že se nám tato filozofie z dlouhodobého hlediska vyplatí a zároveň věřím, že máme hráčský kádr dostatečně široký a kvalitní na to, abychom se s těmito hráčskými stážemi vyrovnali. Vše ale samozřejmě ukážou až následující týdny. Klukům přeji hodně štěstí s těším se, že jejich zkušenost zase trochu posune dopředu nás všechny.”

No a jak se na švédskou misi těší samotní hráči? "Je to další level v naší kariéře. Zlomový bude asi příští rok a o to víc si cením, že máme již teď možnost si švédskou superligu vyzkoušet. Snad to tady kluci zatím v pohodě zvládnou a naše absence nebude tolik znát," hodnotí možnost dočasného přesunu do Pixba střešovický kanonýr Marek Beneš. Jeho týmový a reprezentační kolega z obrany Ondra Němeček jedním dechem dodává: "Šance vyzkoušet si švédskou ligu nepřichází každý den. Těším se na to dost, jsem velice zvědav, jak fungují kluby v kolébce florbalu a jaké mají Švédové celkové pojetí životního stylu. Jsem rád, že nám Tatran pomohl tuto šanci uskutečnit, tak doufám, že nově nabyté zkušeností přeneseme po návratu do Čech do zbytku prozatím ne úplně povedené sezóny".

Za Tatran Střešovice přejeme oběma tatranským ambasadorům hodně štěstí a co možná nejvíce pozitivních zkušeností! Sledujte tatranský web a sociální sítě, o počínání obou Tatraňáků ve švédském Goteborgu vás budeme pravidelně informovat!