14 Tatraňáků si užilo 12 dní v Pixbu!

Tatranská družina se v pátek vrátila ze své dvanáctidenní stáže v našem partnerském klubu Pixbo Wallenstam! Jaké zkušenosti trenéři a hráči načerpali a jak si bezmála dva týdny na severu užili se podívejte v článku!

PRVNÍ TATRANSKÁ STÁŽ V PIXBU SE VYDAŘILA!

Jak jsme již avizovali na webu v úvodním článku, od pondělí 12. do pátku 23. února se celkem 12 Tatraňáků zúčastnilo premiérové stáže na půdě našeho partnerského klubu Pixbo Wallenstam. Trojice trenérů a 9 střešovických hráčů a hráček se během svého pobytu na severu detailně seznámila se špičkovým zázemím tohoto švédského velkoklubu. "Naším cílem je poskytnout tatranským hráčům neustálou konfrontaci s TOP oddílem světové třídy a ukázat jim, kam to mohou po vzoru například Filipa Langera dotáhnout, když projdou tatranskou akademií" říká sportovní ředitel klubu Jirka Jakoubek který ujišťuje, že tato stáž byla jen první z mnoha, které střešovické hráče v budoucnu čekají! V nejbližší době zveřejníme na sociálních sítích způsob, jakým se i vy můžete na stáž do Pixbo Wallenstam s Tatranem dostat! 

Welcome to Gothenburg 🇸🇪🦊 #zazijtatran #zazijpixbo #gothenburg

Příspěvek sdílený Tatran Střešovice (@tatranstresovice),

Spolu s dalšími třemi Tatrankami se stáže v Pixbu zúčastnila i brankářka střešovických žen Eliška Drbalová, která celou akci hodnotila velice kladně: "Během stáže ve švédském Pixbu jsem zjistila, jak vypadají tréninky na té nejvyšší úrovni, kde jsem musela po celou dobu udržet 100% soustředěnost a vše dělat nejméně na 150%. Získala jsem nové postřehy od dalšího trenéra golmanů a tím jsem i zjistila, co musím zlepšit, abych v budoucnu vůbec měla tu možnost podívat se přímo do SSL. Líbilo se mi, že jsme měli tu příležitost nahlédnout do zákulisí tak velkého a slavného klubu - tréninkové centrum, ale i okolní zázemí a celkové fungování klubu. Zpět do Česka jsem si přivezla novou chuť a motivaci na sobě dál pracovat a jednou se tam vrátit zpět!" Za mužskou a početnější část výpravy (starší žáci Bob Piskáček a Vojta Klápa, dorostenci Ondra Papoušek a Matěj Havlas a junioři Jonáš Kreysa a Dalibor Švéda) zhodnotil aktuální juniorský reprezentant Dalibor "Dalas" Švéda: "Stáž ve Švédsku byla skvělou zkušeností, bylo to zase něco nového, narozdíl od Gothia cupu. Nejvíc přínosné pro mě bylo poznání mentality a přístupu Švédů. Super byla taky možnost si přímo s juniory zatrénovat!"

Zapas divize I Borås - Pixbo 4:6 Filip Langer 1+2.

Příspěvek sdílený Tatran Střešovice (@tatranstresovice),

Premiérové stáže v Pixbu se zúčastnili i tři tatranští trenéři: Dominik Sova, Marek Michálek a Pavel Hudík. Poslední jmenovaný shrnul 12 dní v kolébce florbalu z trochu jiného pohledu, než oba hráči: "Během stáže ve švédském Pixbu měli naši hráči možnost sledovat a vyzkoušet si tréninky s místními elitními týmy, přičemž byli sledováni trenéry Pixba, zejména Petterem Runnestigem a Perem Tjusbegem. My trenéři jsme měli možnost sledovat tréninky všech kategorií Pixba a následně o nich diskutovat s jejich trenéry. Zároveň jsme viděli zápas elitního týmu žen. Prospěšné pro všechny účastníky byly postřehy a rady jak trenérů Pixba, tak i současných českých hráčů v tomto klubu jako jsou Eliška Krupnová, Josef Juha a náš Filip Langer." Právě Filip Langer před nedávnem do Pixba přestoupil právě z Tatranu a jak prozradil v rozhovoru pro klubový web, účast Pepy Juhy z FBŠ Bohemians, se kterým aktuálně Filip Bydlí, mu výrazně pomohla s aklimatizací do švédského vekloklubu. Všechny Tatranky, které se stáže zúčastnily (brankářka žen Eliška Drbalová a juniorky Lenka Faltusová, Natálie Houžvičková a Lucie Želízková) strávily příjemný den s hvězdou ženského týmu Pixba Eliškou Krupnovou, se kterou si pak i na večerním tréninku společně zatrénovaly.

Celá akce se tedy vydařila na jedničku a my věříme, že to byl první z mnoha tatranských výjezdů směr Pixbo! Níže se podívejte na livestreamy a videa, která jsme ve Švédsku vytvořili a sledujte naše sociální sítě pro více informací o partnerství Pixbo - Tatran! 

s